یکی از محبوب ترین برنامه هایی که در تمام نسخه های ویندوز پیدا می شود Media Player است که به کاربران امکان می دهد از اجرای CD و DVD لذت ببرند.
برنامه Media Player ابزار مناسبی برای اجرا و سازماندهی فایل های دیجیتالی رسانه ای صوتی و تصویری بر روی کامپیوتر شخصی و اینترنت دارد . اما مهم این است که شما بدانید چگونه از این ابزار استفاده کنید.
وظایف اصلی Media Player عبارت است از اجرای فایل های صوتی و تصویری، امکان پذیر کردن استفاده از ایستگاه های رادیویی و اینترنتی، تنظیم صدا ،کپی کردن آهنگ ها بر روی یک CD ، کپی فایل ها ر روی وسایل مجری قابل حمل مانند MP3 ، اجرای CD و DVD ،افزودن فایل های صوتی و تصویری به کتابخانه رسانه ای ، ایجاد فهرست اجرایی دلخواه از آهنگ ها و فیلم ها ، انتقال بین حالت های مختلف نمایش برنامه و تغییر ظاهر Media Player .
اگر به Taskbar سمت راست صفحه Media Player دقت کنید ، دکمه هایی در نظر گرفته شده که امکانات کاربری برنامه را در اختیار شما قرار می دهد.
دکمه Now Player اطلاعات مربوط به فایل اجرا شده را نمایش می دهد و معمولا صفحه Media Player در این حالت قرار می گیرد تا هم لیستی از اطلاعات فایل صوتی و تصویری را در اختیار کاربر قرار دهد و هم صفحه نمایش برنامه با گرافیک دلخواه در اختیار کاربر باشد. کنار دکمه Now Player یک علامت پیکان شکل وجود دارد که به منظور دسترسی سریع به یک CD یا DVD یا VCD یا نام البوم ،هنرمند،نوع آهنگ و غیره می توان از آن استفاده کرد.
بعد از این دکمه ، دکمه Media Guide است که برای یافتن فایل های رسانه ای بر روی اینترنت به کار برده می شود.
دکمه Copy From CD به شما امکان می دهد یک CD را اجرا کرده یا آهنگ دلخواهتان را در کتابخانه رسانه ای این برنامه ذخیره کنید.
کتابخانه رسانه ای با دکمهMedia Library در اختیار شما قرار می گیرد و علاوه بر سازماندهی فایل های رسانه ای موجود در کامپیوتر شما ، پیوند های اینترنتی به فایل های رسانه ای و فهرست های اجرایی مربوط به فایل های صوتی و تصویری سیستم شما را نیز مرتب می کند.
دکمه Radio Tuner به شما کمک می کند تا ایستگاه های رادیو یی برقرار در اینترنت را یافته و گوش دهید و حتی برخی ایستگاه های مورد نیاز را به صورت پیش فرض تنظیم کنید که دسترسی به آن آسان تر و سریع تر باشد.
دکمه Copy to CD or device نیز آهنگ های ذخیره شده در کتابخانه رسانه ای را بر روی یک CD ترکیب و کپی می کند.ضمن آن که برای کپی فایل ها بر وسایل مجری قابل حمل نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر می خواهید با یک سرویس اینترنتی مشترک شوید و از فایل های رسانه ای آن استفاده کنید نیز دکمه Permium Service را فشار دهید.برنامه Media Player حتی به شما امکان می دهد ظاهر و شکل برنامه را به دلخواه خود با کلیک کردن Chooser Skin تغییر دهید.حتما با شکل های عجیب و غریب این برنامه آشنا هستید. لوگوی XP در انتهای این نوار شما را به وب سایت http://www.windowsmedia.com/ منتقل می کند.
حالا اگر شما می خواهید فایل ها را در این برنامه به صورت تصادفی و غیر منظم اجرا کنید کافی است در سمت چپ نوار بالای صفحه نمایش برنامه دکمه کوچک مربوط به Shyffle را پیدا کنید.تنها کافی است نشانگر موس را مدتی روی اشکالنگاه دارید تا این دکمه را پیدا کنید.شاید بعضی از شما دوست داشته باشید آهنگ مورد علاقه خود را با متن آن اجرا کنید.برای این کار کافی است در Toolbar گزینهView و پس از آن info center view را انتخاب کنید و در بین لبه هایی که نمایان می شود لبه Lyrics را انتخاب کنید .اما در نسخه جدید Media Player برای مشاهده متن آهنگ باید از گزینه Viewروی گزینه Now playing tool را انتخاب و از آنجا عنوان Lyrics را انتخاب کنید و اما برای نوشتن متن آهنگ نیز مسیر File/Peropertise را طی کنید و لبهLyricsرا انتخاب ، متن مورد نظر را تایپ کرده و Apply را بزنید.
شاید برای کاربران جالب باشد بدانند با استفاده از چه دکمه هایی راه آنان کوتاه می شود.آیا تا به حال سرعت فایل های صوتی و تصویری خود را تغییر داده اید؟ برای این کار می توانید از کلید های میانبر Ctrl+Shift+y برای اجرای سریع تر از حالت عادی،Ctrl+Shift+s برای اجرا با سرعت کمتر از حالت عادی استفاده کنید وCtrl+Shift+n برای سرعت عادی.
برای قطع کردن صدا از کلید میانبر F8 ،اگر خواستید صدا را زیاد کنید از F10 و برای کم کردن از F9 استفاده کنید.
گاهی که دوست دارید یک آهنگ یا فیلم را بدون دقت و با سرعت گوش کنید یا ببینید، می توانید با کلید های میانبر Ctrl+Shift+F این کار را انجام دهید.همچنین برای اجرای آهنگ قبلی Ctrl+b و مورد بعدی Ctrl+f .
باید بدانید فایل های رسانه ای دیجیتال متنوعی در برنامه Media Player قابل اجراست که شامل 11 تنوع است. از جمله فایل هایی که در این برنامه قابل اجرا است می توان به فایل های mp3 یا tm3u,midi اشاره کرد.
بنابراین کاربران می توانند با توجه به امکاناتی که در نوار Taskbar در اختیار آنها قرار گرفته استفاده گسترده ای از Media Player داشته باشند.
ترکیبات کلید Ctrl :
Ctrl+q در بعضی از برنامه ها خروج است.
Ctrl+w در اکثر برنامه هایی که چند فایل را باهم باز می کنند مثل Ms-Word, کلا Ms-Office , Adobe Photoshop ,Ms-internet Explorer, ... فایل باز شده جاری را می بندد.
Ctrl+e جستجو در مسیر جاری.
Ctrl+r تازه کردن صفحه (معادل کلید F5 و Refresh)
Ctrl+y وقتی که یک عمل به عقب باز میگردیم (Undo) این کلید ها یک عمل به جلو می روند (Redo) البته در بعضی برنامه ها معمولا محصولات آفیس مایکروسافت اینگونه هستند .
Ctrl+i باز کردن قسمت علاقه مندی ها(Favorites)
Ctrl+o باز کردن فایل جدید در اکثر برنامه ها (معادل File>Open)
Ctrl+p پرینت گرفتن در اکثر برنامه ها.
Ctrl+a انتخاب همه آیتم ها.
Ctrl+s در اکثر برنامه ها ذخیره فیل جاری .(Save)
Ctrl+d در اینترنت اکسپلورر صفحه باز شده جاری را به علاقه مندی ها اضافه می کند (معادل Favorites>Add to Favorites) و در ویندوز هم آیتم (آیتم های) انتخاب شده را پاک می کند.
Ctrl+f جستجو.
Ctrl+h معادل History (ابته در ویرایشگر نوت پد معادل Find / Replace است)
Ctrl+l در اینترنت اکسپلورر معادل File>Open است.
Ctrl+z بازگشت به آخرین عملیات انجام شده (Undo)
Ctrl+x انتقال (برش) آیتم مورد نظر در حافظه کلیپبورد.(Cut)
Ctrl+c کپی آیتم مورد نظر در حافظه کلیپبورد.(Copy)
Ctrl+v فراخوانی آیتم مورد نظر از حافظه کلیپبورد.(Past)
Ctrl+b پنجره سازماندهی علاقه مندیها (Organize Favorites) را باز می کند.
Ctrl+n در اینترنت اکسپلورر (تقریبا تمامی مرورگرها) یک پنجره جدید باز می کند.
Ctrl+F1 در اکثر برنامه ها ی مختلف راهنمای برنامه را باز می کند .
Ctrl+F4 باز کردن لیست پایین رونده Address Bar در مرورگر اینترنت اکسپلورر و مرورگر ویندوز.
Ctrl+F10 باز کردن منو های بالای پنجره برنامه ها (مثل File,Edit,...).
Ctrl+BackSpace موقع ویرایش متن همان کار BackSpace را انجام می دهد با این تفاوت که به جای پاک کردن کاراکتر به کاراکتر کلمه به کلمه پاک می کند.
Ctrl+5 معادل Select All در اکثر ویرایشگر های متنی.
Ctrl+Home درحالت ویرایش مکان نما را به اول صفحه انتقال می دهد.
Ctrl+End درحالت ویرایش مکان نما را به آخر صفحه انتقال می دهد.
Ctrl+Insert کپی آیتم(های) انتخاب شده در حافظه کلیپ بورد(Copy).
ترکیبات کلید Alt :
Alt+A باز کردن منوی علاقه مندی ها و قرار گرفتن بر روی Add to Favorites
Alt+D انتقال مکان نما به Address Bar
Alt+F4 بستن پنجره جاری.
Alt+Space Bar معادل راست کلیک بر روی نوار عنوان پنجره جاری.
Alt+Esc پیمایش بین پنجره های باز جاری.
Alt+Tab سوییچ کردن بین پنجره های باز جاری.
Alt+BackSpace در بعضی از ویرایشگرها معادل Undo عمل می کند (معمولا ویرایشگرهای قدیمی و تحت داس)
Alt+Home در مرورگر اینترنت اکسپلورر به صفحه خانگی پرش می کند.
Alt+Right Arrow معادل Forward در مرورگر ویندوز.
Alt+Left Arrow معادل Back در مرور گر ویندوز.
Alt+Number ترکیب کلید Alt به همراه زدن یک عدد از قسمت سمت راست صفحه کلید در حالت ویرایش یک کاراکتر معادل کد اسکی عدد وارد شده نمایش می دهد . مثلا اگر Alt را نگه داشته و 789 را وارد کنیم پس از رها کردن کلید Alt این کاراکتر نمایش داده می شود : § .
Alt+Enter متعلقات (Properties) آیتم(های) انتخاب شده را نمایش می دهد.
Alt+PrintScreen از پنجره جاری یک عکس تهیه می کند و به حافظه کلیپ بورد انتقال می دهد.
ترکیبات کلید Shift :
Shift+F10 معادل راست کلیک.
Shift+Del پاک کردن کامل آیتم (های) انتخاب شده .یعنی بدون این که به سطل بازیافت انتقال یابد پاک می شود.
Shift+tab وارونه کاری که Tab انجام می دهد.
Shift+Insert فراخوانی اطلاعات از حافظه کلیپبورد (Paste)
ترکیبات WinKey :
خود WinKey باز شدن منوی Start در ویندوز.
WinKey+E باز کردن My Computer در حالت Folders.
WinKey+R باز کردن پنجره Run.
WinKey+U باز کردن پنجره Utility Manager.
WinKey+D نمایش دسکتاپ (معادل Show Desktop)
WinKey+F جستجو.
WinKey+Ctrl+F جستجوی یک کامپیوتر در شبکه.
WinKey+L قفل کردن کامپیوتر .(یا رفتن به حالت Swich User)
WinKey+M تمامی پنجره های باز را Minimize می کند.
WinKey+Shift+M تمامی پنجره های Minimize شده را Restore می کند.
خوب حالا ممکنه که بخواهید جایی را با ماوس کلیک کنید (البته با استفاده از صفحه کلید) و یا این که آیکن های روی دسکتاپ را جابجا کنید .
برای این کار در سیستم عامل های ویندوز مایکروسافت یک کلید میانبر قرار دارد که توسط آن می توان تمامی عملیاتی را که با ماوس انجام می دهیم بوسیله صفحه کلید هم انجام دهیم .
خوب برای فعال کردن این قسمت کلید های Shift+Alt سمت چپ را با هم نگه داشته و کلید NumLock را فشار می دهیم.
پس از انجام این عمل یک بوق از بیزر (بلند گوی داخل کیس) به صدا در می آید و یک پنجره باز می شود که سه کلید Ok,Cancel,Settings دارد بر روی Settings کلیک کنید .در پنجره ای که باز می شود قسمت Use MouseKeys را فعال کنید .سپس بر روی Ok کلیک کنید .بعد از انجام این مراحل یک شکل ماوس کوچک و مشکی رنگ کنار ساعت شما اضافه می شود و با روشن بودن NumLock حالت شبیه سازی ماوس فعال می شود .
حالا چطوری باهاش کار کنیم ؟
خوب بعد از فعال سازی شبیه ساز ماوس به سراغ کار کردن با آن می پردازیم ...
کلید های 12346789 برای جابجایی اشاره گر ماوس به کار می روند.
کلید 5 برای کلیک ماوس به کار می رود .حتما این سوال براتون پیش می آید که کلیک راست یا چپ و یا وسط ؟؟؟
برای این کار در قسمت پایین کنار ساعت مشخص است که چه کلیکی را انجام می دهد .برای تغییر این وضعیت کلید - کلیک را به راست تغییر می دهد و کلید * کلیک را به وسط تغییر می دهد و کلید / کلیک را به چپ تغییر می دهد .
Drag &Drop :
برای انجام این عملیات کلید + را بر روی آیتم (های) اتنخاب شده میزنیم(Drag) سپس با اشاره گر ماوس را به جایی که می خواهیم می بریم و برای رها کردن (Drop) کلید 0 را میزنیم
اگر شما هم از کاربران پروپا قرص اینترنت هستید بطور یقین لیست ارزشمندی از اسامی و آدرس سایت های مورد علاقه خود را در ستون Favorites نگه داری میکنید.بسیاری از کاربران از این مسئله گلایه مند هستند که با عوض کردن ویندوز و نصب یک ویندوز جدید لیست سایت های مورد علاقه آنها در ستون Favorites از بین می رود. حال من به شما آموزش خواهم داد که چگونه می توانید از آدرس سایت های مورد علاقه خود Backup بگیرید.پس به دقت این بخش را دنبال کنید.
در ابتدا برنامه Internet Explorer خود را باز کنید واز منوی File گزینه Import and Export را انتخاب کنید و سپس بر روی Next کلیک کنید واز لیست موجود Export Favorites را انتخاب کرده و بر روی Next کلیک کنید.پس از مشاهده لیست آدرس سایت ها و تعیین محلی برای ذخیره شدن فایل Backup بر روی Finish کلیک کنید.خوب حالا کار تمام است وشما از منوی Favorites خود یک نسخه پشتیبان در اختیار دارید.برای استفاده از این نسخه پشتیبان در ویندوز جدید در برنامه Internet Explorer از منوی File گزینه Import and Export را انتخاب و سپس از لیست موجود Import Favorites را انتخاب کرده و بر روی Next کلیک کنید و سپس محل ذخیره فایلBackup در سیستم خود را وارد کرده و کار را به پایان رسانید شما همچنین می توانید این نسخه پشتیبان را که یک فایل html است به کامپیوتر دیگری برده و در آنجا Import نمایید.
وارد کردن همیشگی اسم کاربر و رمز عبور، روندی ناخوشایند و کسل کننده است. چه بخواهید ایمیل خود را چک کنید، چه بخواهید از وضعیت حساب بانکی خود مطلع شوید.
اغلب کاربران کامپیوتر، به طور معمول از رمزهای عبور ساده و آسان استفاده می کنند. اما دقت داشته باشید که این سهل انگاری در انتخاب رمز عبور، عواقب خطرناکی به دنبال خواهد داشت. رمزهای عبور آسان و معمولی در ظرف چند ثانیه لو خواهند رفت و اطلاعات شخصی مانند شماره حساب بانکی و شماره کارت اعتباری شما به راحتی در معرض دید هکرها قرار خواهند گرفت.
پیامد: هر هکری می تواند حساب بانکی شما را تخلیه یا با شماره کارت اعتباری شما اقدام به خرید کند.
در اینجا 8 نکته برای حفاظت از اطلاعات توصیه می شود :
1 .به هیچ وجه از اسامی استفاده نکنید فرقی نمی کند که اسم فامیلتان باشد، یا باشگاه فوتبال مورد علاقه تان. بسیاری از برنامه های هکر، رمزهای عبور را با کمک فرهنگ لغت هک می کنند. فقط چند ساعت طول خواهد کشید که با کمک لغات یک فرهنگ لغت، دستیابی به رمز عبور امکان پذیر شود.
2.برای رمز عبور خود حداقل از 8 حرف استفاده کنید: برای رمز عبوری که از 4 حرف تشکیل شده است، حدود 45000 حالت وجود دارد. اما برای رمز عبوری که از 8 حرف و علامتهای ویژه تشکیل شده است، یک میلیارد حالت مختلف وجود دارد!
3.برای رمز عبور، از حروفی که در کنار هم قرار گرفته اند استفاده نکنید! در کنار هم قرار گرفتن حروف و یا اعداد، دستیابی به هکرها به رمز عبور شما را بسیار راحت می کند!
4.برای رمز عبور خود، ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک یا اعداد و علامتهای ویژه را انتخاب کنید. استفاده از علامتهای ویژه به تنهایی کافی نیست.
5.رمز عبور خود را تا حد امکان جایی ننویسید حتی اگر کاغذی که رمز عبور خود را بر روی آن نوشته اید، در جای امنی مانند کیف تان باشد، از این کار اجتناب کنید. عنوان کاغذی که رمز عبور خود را بر روی آن نوشته اید، به هیچ عنوان زیر صفحه کلید یا به مانیتور خود نچسبانید!
6.رمز عبور خود را همواره تغییر دهید. هر قدر، مدت زمان استفاده از رمز عبورتان بیشتر باشد، خطر هک شدن شما بیشتر خواهد بود. اداره فناوری اطلاعات آلمان فدرال، توصیه می کند که هر 90 روز یکبار رمز عبور خود را تغییر دهید.
7.رمز عبور خود را در کامپیوتر ذخیره نکنید! کامپیوتر قادر است رمز عبور شما را ذخیره کند تا شما مجبور نباشید هر بار آن را وارد کنید. با این حال، کسی که برای هر بار ورود، احتیاج به وارد کردن رمز عبور نداشته باشد، خیلی سریع آن را فراموش می کند: دقت داشته باشید که برای تغییر رمز عبور ، باید حتماً رمز عبور قبلی را وارد کنید!
8.رمز عبور خود را به شخص دیگری ندهید! اگر از شما تلفنی یا با ایمیل، رمز عبورتان را خواستند، آن را بازگو نکنید! هکرها معمولاً خود را به عنوان همکاران شرکتهای بزرگ معرفی می کنند. این اشخاص که خود را سرویس کار کامپیوتر معرفی می کنند، معمولاً توسط تماس تلفنی یا ایمیل رمز عبور شما را برای حل مشکل کامپیوترتان طلب می کنند. ولی هیچ شرکت معتبر و صاحب نامی از شما رمز عبورتان را نمی خواهد.
9.برای ایجاد کلمه عبور، از حروف بزرگ و کوچک و به صورت یک در میان استفاده کنید.
cOmPuTeR مثال
در آخر امیدوارم هیچ گاه هک نشوید !!!